Logo Logo

Energietalenten en GeoVUsie aan boord bij Sail

  Terug naar overzicht

Element NL is dit jaar sponsor van Sail Den Helder en in dat kader organiseren we een netwerkevent om onze sector, waarvoor Den Helder een belangrijke hub is, voor te stellen aan nieuwe talenten. Samen met GeoVUsie, Energietalenten en onze leden kijken we alvast uit naar dit unieke evenement.  

GeoVUsie is de studievereniging voor de studies Aardwetenschappen en Aarde, economie & duurzaamheid aan de Vrije Universiteit. Energietalenten is een actief netwerk van aankomende energieprofessionals dat zich inzet voor innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken, zo melden ze op hun website. In maart organiseerden we al een geslaagde bijeenkomst met de Energietalenten over Carbon Capture & Storage

We bijten komend weekend tijdens Sail Den Helder het spits af met een rondleiding over de NAM-locatie in Den Helder: een belangrijk stuk infrastructuur binnen de Nederlandse energievoorziening. Hier bekijken de studenten onder meer de NOGAT-pijplijn en de controlekamer. Daarna vindt op het Sail-terrein een gezellige netwerkborrel plaats.  

De rol van de gassector in de energietransitie

Binnen de energietransitie speelt de aardgassector een belangrijke rol. Dat doen we door het produceren van Nederlands aardgas, dat duurzamer is dan LNG uit het buitenland en bovendien bijdraagt aan de leveringszekerheid, maar ook door innovaties zoals Carbon Capture & Storage, of straks door het hergebruiken van de gasinfrastructuur voor de productie en transport van andere moleculen zoals waterstof.  

Deze, wellicht minder bekende, kant van onze sector laten we ook in Den Helder zien aan de studenten van Energietalenten en GeoVUsie. We hebben Nederlands aardgas voorlopig nog keihard nodig, om te voorzien in onze huidige energiebehoefte en in de energietransitie. Alleen door met alle partijen samen te werken en de dialoog aan te gaan, maken we de energietransitie succesvol en slagen we in het (versneld) behalen van de klimaatdoelen van Nederland en de EU. Met het vertellen van het verhaal over onze huidige rol én die in de energietransitie, zoeken we nadrukkelijk de verbinding op.  

Samenwerking jonge talenten en Sail Den Helder  

Ook Sail Den Helder werkt actief samen met lokale jongeren, die meewerken  aan het evenement. Dat kan via een afstudeerstage of andere opdrachten, die via de Sail Academy binnenkomen. Ook wordt er nauw samegewerkt met de organisatie van de Tall Ships Races. Sail Den Helder maakt het via sponsoring mogelijk dat jongeren van verschillende achtergronden mee kunnen doen aan deze reis richting Hartlepool op de indrukwekkende tall ships.  Zo leren ze proactief samen te werken en door te zetten, een ervaring die hen verrijkt en laat kennismaken met een bijzondere tak van sport.  

  • © 2024 Element NL