Logo Logo

Benoeming nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee op Wereldhavendagen Rotterdam

  Terug naar overzicht
ECN.TNO en duurzaamheidsplatform SummerLabb hebben de afgelopen maanden gezocht naar de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee (BVJN). Mariken Betsema was de allereerste Burgemeester en droeg de ambtsketen sinds september 2018. Wie haar opvolger wordt, horen we vrijdagmiddag 6 september tijdens de openingsavond van SummerLabb op de Wereldhavendagen 2019.

De Top 3 bestaat uit Mandy Brussaard (Hoorn), Marcelien Bos-De Koning (Muiderberg) en Caroline Kamerbeek (Velp). De beoordelingscommissie bestaat uit drie door de wol geverfde Noordzee-experts: Leo de Vrees van Rijkswaterstaat, Ron Thiemann van Deltares en Rene Peters van ECN.TNO.

De Burgemeester van Jouw Noordzee moet onafhankelijk zijn, niet bang zichtbaar te zijn in de samenleving, en een actieve rol spelen as publieksvertegenwoordiger voor de Noordzee.

Over het belang van de Noordzeeburgemeester stelt de voorzitter van de commissie, ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme:

“Nu we het eerste (verkennings-)jaar van de Burgemeester van Jouw Noordzee achter de rug hebben, is het tijd om te versnellen met een drukke jaaragenda. Meer media- en evenementgerichte activiteiten zullen er voor zorgen dat we het grote verhaal van onze grote zee uitgebreider kunnen vertellen. De Noordzee is dé plek waar energietransitie zichtbaar zal worden en dat het een kwestie van goed passen en meten is, dat moge duidelijk zijn. Wat minstens zo belangrijk is, is dat al die ontwikkelingen en de zoektocht naar de juiste balans ook meer en beter worden uitgelegd. Daarom is de functie van de BVJN zo belangrijk. Ik zie de BVJN als iemand die kennis kan delen met het publiek en op die manier bijdraagt aan een breed gedragen visie.”

Het installatiefeest van de BVJN wordt geleid door Jan Douwe Kroeske. ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme zal de keuze en jaaragenda toelichten en de officiële installatie uitvoeren.  • © 2024 Element NL