Logo Logo

Campagne GasGesprekken van Element NL van start

  Terug naar overzicht

Gas is niet meer nodig, of juist wel? De dialoog over duurzame energievoorziening is gepolariseerd. Maar werken aan een transitie kan alleen op basis van feiten. Zo willen we allemaal van brandstoffen als aardgas af. De realiteit is dat we aardgas de komende jaren nog hard nodig hebben. Op 5 oktober trapte Element NL daarom af met de campagne GasGesprekken. 

In het Financieele Dagblad en de Volkskrant zijn twee paginagrote advertenties geplaatst die de lezer ervan aan het denken moeten zetten over de rol van aardgas. 'Er zijn geen makkelijke antwoorden, daarom moeten we in gesprek over onze toekomst en hoe we daar samen aan kunnen werken', is te lezen op de website www.gasgesprekken.nl.  

Transitie samen realiseren

De energietransitie gaat op sommige punten heel snel en op andere punten niet snel genoeg. In plaats van polarisatie en uitsluiting, vinden wij dat alle partijen met een rol in de energietransitie juist moeten samenwerken. Want de transitie is te complex om alleen te realiseren. Zo vinden we de oplossingen voor nu en straks. Want ook de Nederlandse aardgassector wil onderdeel zijn, en is dat ook in de praktijk, van deze complexe transitie.   

  • © 2024 Element NL