Logo Logo

Nexstep presenteert het jaarlijkse rapport over ontmantelingsactiviteiten

  Terug naar overzicht

Op woensdag 5 juli presenteerde niet alleen storm Poly zich aan Nederland, ook presenteerde Nexstep het jaarlijkse Re-use & Decommissioning Report over de ontmantelingsactiviteiten van de aardgassector in Nederland. Dit rapport is een belangrijk moment voor het unieke samenwerkingsverband dat zorgt draagt om de ontmanteling van installaties zo effectief en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Thema van dit jaar: versnellen
De titel van het Nexstep-rapport van dit jaar, “Stepping up the pace”, weerspiegelt de versnelling van de ontmantelingsactiviteiten van 2022 in Nederland. Nexstep-directeur Thijs Starink overhandigde tijdens het evenement symbolisch het online rapport aan Sybilla Dekker, voorzitter van het Noordzeeoverleg.

Samenwerking staat centraal
Dekker bevestigde nogmaals hoe uniek en hoe belangrijk de samenwerking is: "Het is niet vanzelfsprekend dat andersoortige organisaties dit samen oppakken – en toch gebeurt dat nu wel. Hiermee demonstreert Nexstep dat samenwerking heel belangrijk is, ook al heb je verschillende rollen en belangen. En dat je hiermee meer bereikt dan wanneer je afzonderlijk opereert. Als voorzitter van het Noordzeeoverleg ben ik hier zeer verheugd over.”

Ontmanteling én hergebruik
Vanuit Element NL was ook directeur Arendo Schreurs aanwezig en hij nam deel aan het panelgesprek, waar drie onderwerpen de revue passeerden: Versnelling van ontmantelingsactiviteiten, natuurvriendelijke ontmanteling en wet- en regelgeving met betrekking tot ontmanteling. Ook Schreurs benadrukte dat naast ontmanteling ook hergebruik prioriteit heeft; we bouwen het nieuwe energiesysteem deels op het oude.

Meer weten?
Lees het volledige verslag van de presentatie en bekijk de video van het evenement op de website van Nexstep.

  • © 2024 Element NL