Logo Logo

Verlenging van steun aan de KNRM : “Vrijwillige reddingswerkers van enorme waarde voor werken op de Noordzee.”

  Terug naar overzicht

Tijdens het bezoek van de bestuursleden van onze branchevereniging aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder, heeft Element NL-directeur Arendo Schreurs de verlenging van de steun aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bekend gemaakt. Deze waardevolle samenwerking zal de komende vijf jaar voortduren en speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid op de drukker wordende Noordzee, waar Nederlandse operators actief zijn, en die een steeds prominentere rol speelt in de energietransitie. 
 
“De genereuze en structurele support vanuit Element NL is voor een organisatie die van giften en gaven leeft vanuit financieel oogpunt natuurlijk uiterst voornaam. Maar de waarde van de bijdrage gaat verder: Wij zien de doorlopende steun van Element NL ook als een uiting van waardering uit de sector voor het levensreddende werk van de vrijwillige KNRM-bemanningen. Dus dubbel mooi dit”, aldus Edward Zwitser, beheerder van het zakelijke netwerk van de KNRM en in die hoedanigheid het directe KNRM-contact voor Element NL.

Het besluit tot verlenging van de steun aan KNRM werd met enthousiasme genomen door de leden van Element NL. Schreurs benadrukte het belang van de samenwerking en verklaarde: "Veiligheid op de Noordzee is van het grootste belang, vooral gezien de toenemende activiteit in verband met de energietransitie. KNRM en zijn vrijwillige medewerkers spelen een onmisbare rol in het waarborgen van de veiligheid van offshore operaties. We zijn trots om onze steun aan KNRM voort te zetten." 
  
Nick Dancer, General Manager van Petrogas E&P Netherlands en lid van Element NL, voegde eraan toe: "Wij als industrie, en ook Petrogas E&P Netherlands, zijn zeer trots om onze steun aan KNRM voort te zetten. De KNRM en zijn vrijwillige reddingswerkers bieden een onschatbaar vangnet voor gebruikers van de Noordzee. Dank je wel." 
  
Afgelopen jaar waren enkele concrete voorbeelden van de samenwerking tussen de KNRM en de sector terug te zien, zoals bij de nieuwe Search and Rescue (SAR) helikopters voor de Kustwacht eerder dit jaar, of het bezoek van keuringsartsen aan het trainingscentrum van STC-KNRM. Dit alles draagt bij aan de verbeterde veiligheid op zee, waardoor offshore werken in deze uitdagende omgevingen beter beheersbaar wordt.

De verlenging van de steun aan KNRM is een bewijs van de toewijding van de gasproducerende industrie in Nederland aan de veiligheid en duurzaamheid van haar operaties op de Noordzee. Samenwerkingen zoals deze blijven essentieel om de uitdagingen van offshore werken aan te gaan en te zorgen voor een veilige en welvarende toekomst in de energietransitie.

  • © 2024 Element NL