Logo Logo

Element NL trotse sponsor van Sail Den Helder

  Terug naar overzicht

In Den Helder - dé offshore hub van Nederland – vindt vanaf donderdag 29 juni Sail Den Helder plaats. Element NL is als trotse sponsor betrokken bij dit evenement. Sail biedt jongeren specifiek de kans hun talent te ontplooien.  

Met de Sail Academy en het Traineeprogramma van de Tall Ships Races heeft de organisatie twee mooie instrumenten om jong talent te stimuleren.  

Tall Ships naar Hartlepool

Element NL ondersteunt Sail financieel en stelt 2 traineeplekken beschikbaar op verschillende zeilschepen tijdens de Tall Ships Races, waar zo'n 200 jongeren aan meedoen. De organisatie van de Tall Ships Races legt de nadruk op jongeren tussen de 15 en 25 jaar van verschillende achtergronden.  

Verbinding met scholen en opleidingscentra

Daarnaast werkt de Sail Academy nauw samen met scholen en opleidingscentra uit de regio Noordkop, zodat jongeren middels afstudeeropdrachten of stages betrokken zijn bij het evenement. Op die manier doen zij echte ervaring op en dragen ze bij aan het ontwikkelen van het evenement. 

Getalenteerde studenten

Element NL grijpt het evenement eveneens aan om getalenteerde studenten te laten zien wat het betekent te werken in de gassector, zowel on- als offshore. Tijdens Sail organiseren we voor onze leden en voor de studenten van Energietalenten en GeoVUsie een netwerkevenement. Hierbij bezoeken de studenten eerst de NAM-plant, waarna een netwerkborrel volgt.  

Belangrijke thema's Sail Den Helder

Tot slot biedt Sail Den Helder ook een platform en podium, waarbij de energietransitie, innovatieve maritieme techniek en bescherming van het maritieme milieu belangrijke onderliggende thema’s zijn.  

  • © 2024 Element NL